Kinesio Taping

Kinesio taping is een therapeutische techniek die het gebruik van elastisch zelfklevend tape omvat om spieren en gewrichten te ondersteunen en stabiliseren. Deze techniek werd ontwikkeld in de jaren 70 door een Japanse chiropractor, Dr. Kenzo Kase, die een niet-invasieve methode wilde creëren om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te ondersteunen.

Het tape dat bij kinesio taping wordt gebruikt, is ontworpen om de elasticiteit en dikte van de menselijke huid te imiteren, wat zorgt voor een volledig bewegingsbereik terwijl het toch ondersteuning biedt aan het getroffen gebied. Kinesio taping kan worden gebruikt voor verschillende aandoeningen, waaronder sportblessures, posturale problemen en chronische pijn.

De techniek omvat het aanbrengen van het tape op de huid in een specifiek patroon, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld. Het tape kan gedurende enkele dagen op zijn plaats blijven en is waterbestendig, waardoor patiënten kunnen douchen of zwemmen terwijl ze het dragen.

Over het algemeen is kinesio taping een veilige, effectieve en niet-invasieve techniek die kan helpen om pijn te verminderen en mobiliteit te verbeteren voor mensen met een breed scala aan aandoeningen.

ANDERE MOGELIJKE BEHANDELINGEN

Kinesio Taping 20 min

  • 20 Euro

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste acties en informatie? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief en ontvang alles rechtstreeks in je inbox! Het is super easy en je mist nooit meer iets belangrijks.