towel.jpg
banner.jpg
A male physio therapist and woman helping patient.jpg
vrouw_massage_crop.jpg
man_massage_v2.jpg
in_amsterdam.jpg
keyJPG.JPG
towel.jpg

de praktijk


Amsterdam

SCROLL DOWN

de praktijk


Amsterdam


Hoe het allemaal begon...

Aanraking doet wonderen, dit heb ik ontdekt tijdens mijn werk als begeleider van mensen met gedragsproblemen en in de gezondheidszorg bij jongeren en ouderen. Sinds mijn jeugd werk ik in een omgeving met sporters en zie ik wat massage kan doen. Ik heb er nooit aan gedacht om van mijn hobby een serieuze bezigheid te maken. Ik was jong en had andere plannen met mijn leven. Nu, heb ik dan toch besloten om van masseren mijn beroep te maken. Hiervoor heb ik de opleiding Holistische Massage en Stresscounselor in 2014 met succes afgerond, met de titel Ontspanningstherapeut. Momenteel ben ik bezig met een opleiding sportmassage, die geaccrediteerd is bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage.


De praktijk 

In een prachtig pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal 101 heb ik mijn praktijk. Hier kunt u terecht voor een massage met aandacht voor lichaam én geest. Betaalbare kwaliteit is waar ik voor sta. Of je nu behoefte hebt aan een ontspanningsmassage of last hebt van stress, pijnlijke spieren, vastzittende schouders of burn-out klachten, mijn massages bieden altijd een gepaste oplossing. Door massage creëer ik weer rust en ruimte in uw hoofd en lichaam. Door de ontspanning komt u dichter bij uzelf. 

Zoals gezegd, sta ik voor betaalbare kwaliteit. Verwacht daarom bij mijn praktijk dus geen overbodige luxe aankleding of bijzondere details. Nee, ik probeer het simpel te houden en hier heb ik geen onnodige aankleding bij nodig. Hygiëne en kwaliteitsmassages zijn twee zaken waar ik mijn aandacht aan besteed. 

In mijn praktijk heb ik de beschikking over diverse middelen zoals verschillende massage-oliën, linnengoed, consumpties, climate-control en achtergrondmuziek.


Wat is holistische massage?

Voor mij gaat het hierbij om een balans tussen lichaam en geest. Balans staat voor gezondheid, rust en positief in het leven staan. Door drukte, stress en het snelle en dynamische leven staat deze balans vaak onder druk. Ik voel mij geroepen die belangrijke balans te helpen herstellen. Dat maakt mij en u een gelukkiger mens.

Graag nodig ik u uit om langs te komen in mijn praktijk!

Derek Boryca

Eigenaar
Massagetherapeut


banner.jpg

30 minuten massage


Amsterdam

30 minuten massage


Amsterdam


KOM GEWOON LANGS IN JE PAUZE !!!

Hebt u een kantoorbaan? Zitten de spieren in uw rug, nek en schouders vast en wilt u ze los laten masseren? Dan is deze massage van 30 minuten ideaal. Deze stevige maar toch ontspannende massage zorgt ervoor dat u weer lekker in uw vel zit.

Uit ervaring blijkt dat de rug,- nek- en schoudermassage een ideale massage is voor het onderhoud van het lichaam. Veelal wordt ervoor gekozen om deze massage regelmatig te ontvangen, zodat kleine pijnen, klachten en spierknopen worden aangepakt.


A male physio therapist and woman helping patient.jpg

triggerpointtherapie


Amsterdam

triggerpointtherapie


Amsterdam


Wanneer kies ik voor triggerpointtherapie?

Veel mensen weten niet dat spieren verstrekkende pijnklachten kunnen veroorzaken of minimaal deel uitmaken van de pijn. Ook bij diagnoses als hernia, hielspoor, migraine, chronische rugpijn, frozen shoulder, CANS, RSI, fybromyalgie en heupklachten, om maar een paar voorbeelden te noemen, kunnen trigger- points (mede) de oorzaak zijn van de pijn. Als je pijnklachten hebt waarbij spieren betrokken zijn, kan een consult uitwijzen of een behandeling zin heeft of niet.

Welke symptomen geven triggerpoints?

Triggerpoints geven net op een andere plek pijn dan je direct zou verwachten. Dit heet afgeleide pijn oftewel ‘referred pain’. Als je op de triggerpoint drukt, ontstaat er plaatselijk of ergens anders in het lichaam pijn of een gevoelsverandering, zoals tintelingen, een doof huidgevoel of jeuk. Doordat het probleempunt in een spier zit, merk je dit ook vaak aan de motoriek en de coördinatie. Spieren zijn door triggerpoints vaak stijf en/of zwak en je kunt last hebben van beperkte bewegingsuitslag of verminderde coördinatie. Ook zogenoemde autonoom-vegetatieve symptomen treden geregeld op bij triggerpoints. Voorbeelden hiervan zijn: oorsuizen, duizeligheid en misselijkheid.

triggerpoints

 

Waardoor ontstaan triggerpoints?

Een triggerpoint, ofwel de kramp-toestand in een spier, ontstaat door overbelasting en/of spieruitputting.

 • Overbelasting kan ontstaan door een verkeerde houding, her-haaldelijke bewegingen, stress, een ongeluk, een medische ingreep en zware inspanning. 
 • Spieruitputting kan ontstaan door onderbelasting. Daardoor zijn spieren namelijk zwak en eerder uitgeput. Ook kan een chronische aandoening, zoals migraine of RSI, voor spieruit- putting zorgen.

Wanneer is triggerpointtherapie nodig?

Bij triggerpointtherapie worden  triggerpoints aangepakt en  weggemasseerd. Een triggerpoint zal niet snel vanzelf verdwijnen.

Wanneer kies je voor triggerpoint- therapie?

 • Als je last hebt van pijnklachten
 • Als je vaak stijve spieren hebt
 • Als je klachten maar niet overgaan
 • Als je zelf ook wilt werken aan je herstel en daarbij inzicht wilt krijgen over het ontstaan en in stand houden van je klachten
 • Als je behoefte hebt aan een lichaam dat weer optimaal kan functioneren en sporten
zelfmassage.png

Zelf je triggerpoints aanpakken, kan dat?

Ja. Als duidelijk is waar jouw triggerpoints zich bevinden, kun je die vaak eenvoudig zelf behandelen. Hoe? Met zelfmassage.  
De behandelaar zoekt de triggerpoints die verantwoordelijk zijn voor jouw klacht en legt je graag uit hoe je zelf kan helpen om je herstel te versnellen.

Wil je meer weten over een mogelijke behandeling, maak dan een afspraak voor een consult.


vrouw_massage_crop.jpg

huisregels


Amsterdam

huisregels


Amsterdam


Huisregels

 • De massagebehandelingen zijn niet medisch.
 • Voor aanvang van uw eerste behandeling dient er een aantal vragen met betrekking tot uw gezondheid beantwoord te worden.
 • Bent u reeds onder behandeling van een arts of therapeut? Gebruikt u medicijnen? Dan kan ik u vragen contact op te nemen met uw arts voor diens kijk op de behandeling.
 • Het achterhouden van eventuele ziektes/blessures is uw eigen verantwoordelijkheid en ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen hierdoor tijdens of na de behandeling.
 • De massages hebben in geen enkele vorm erotische of seksuele intenties. Mocht blijken dat u met verkeerde intenties naar de praktijk bent gekomen, dan zal onmiddellijke annulering van de behandeling plaatsvinden zonder teruggave van de reeds betaalde vergoeding. 
 • Mobiele telefoons mogen aanwezig zijn, maar dienen niet gebruikt te worden tijdens de massage.
 • Een afspraak afzeggen? Dit kan kosteloos tot minimaal 24 uur van tevoren, anders worden de kosten volledig op u verhaald. Annuleren kan per telefoon of e-mail.

Tips

Hygiëne is erg belangrijk. Ik zorg ervoor dat mijn praktijk altijd netjes en schoon is en ik stel het zeer op prijs als u ook rekening houdt met uw hygiëne. Voor een prettige behandeling raad ik u aan om vanaf een uur voor de massage niet meer te eten. Een te volle of lege maag kan tijdens een massage als onprettig worden ervaren. 

Ik gebruik alleen oliën op natuurlijke basis.  


man_massage_v2.jpg

prijzen


Amsterdam

prijzen


Amsterdam


Prijzen

Full body ontspanningsmassage
-   45 min - 45,00 Euro
-   60 min - 60,00 Euro
-   90 min - 90,00 Euro

Deelmassage (rug, nek & schouders)
-   30 min - 30,00 Euro


Intake + Triggerpointtherapie

-   90 min - 75,00 Euro

Triggerpointtherapie + Coaching

-   30 min - 30,00 Euro
-   60 min - 60,00 Euro


Strippenkaarten (verkrijgbaar in de praktijk) of als abonnementen (betalen via een betaallink of per behandeling in de praktijk).

Letop: Strippenkaarten / abonnementen kunt u gebruiken alleen voor Deelmassage van 30 min of Full body ontspanningsmassage van 60 min.

- 174 Euro (3 x 60 min of 6 x 30 min)

- 324 Euro (6 x 60 min of 12 x 30 min)

- 600 Euro (12 x 60 min of 24 x 30 min)

U kunt bij mij pinnen, contant betalen (alleen met gepaste geld) en online betalen.


Massagebon

30min_massagebon_site1.png
60min_massagebon_site3.png

Interesse in deze massagebon? Bestellen kan via de bestelbutton. Gaarne keuze maken uit een digitale of gedrukte versie. Nadat de gegevens compleet zijn ingevuld volgt een betalingslink. Bij bestelling van een gedrukte versie is uw adres vereist.

Levering na betaling:
Digitale versie per email binnen 1 dag.
Gedrukte versie per post binnen 2 dagen.


in_amsterdam.jpg

contact


Amsterdam

contact


Amsterdam


Afspraak online maken

U ontvangt per email een bevestiging van uw afspraak.

(Voor het maken van een afspraak kunt u mij bellen op 06 41 61 01 29 nummer. Bij geen gehoor kunt u ook sms'en.)

Voor vragen en opmerkingen kunt u gebruik maken van het contactformulier button hieronder.

Graag wijs ik u op onze huisregels.


Manibus Massagepraktijk  -  Nieuwezijds Voorburgwal 101-2  -  1012 RG Amsterdam

 

Betaald parkeren.

keyJPG.JPG

gastenboek


Amsterdam

gastenboek


Amsterdam


U bent welkom om hieronder een reactie achter te laten. U kunt dit doen zonder registratie. De privacy van uw gegevens wordt bij Manibus gewaarborgd.