towel.jpg
People with their hands together. team work concept.jpg
massage_oil_v2.jpg
banner.jpg
A male physio therapist and woman helping patient.jpg
vrouw_massage_crop.jpg
man_massage_v2.jpg
IMG_0141.JPG
keyJPG.JPG
towel.jpg

de praktijk


SCROLL DOWN

de praktijk


De praktijk 

In het hartje van Nijmegen aan de Gerard Noodtstraat 119 in Salon Suites vind je de praktijk. Hier kun je terecht voor een massage met aandacht voor lichaam én geest. Of je nu behoefte hebt aan een ontspanningsmassage of last van stress, pijnlijke spieren, vastzittende schouders of burn-out klachten, onze massages bieden altijd een gepaste oplossing. Door massage wordt er weer rust en ruimte gecreerd in uw hoofd en lichaam. Door de ontspanning kom je dichter bij jezelf.

Hygiëne en kwaliteitsmassages zijn twee zaken waar wij onze aandacht aan besteden. 

De praktijk beschikt over diverse middelen zoals verschillende massage-oliën, linnengoed, consumpties, climate-control en achtergrondmuziek.

Manibus Massagepraktijk, een uniek team van professionele masseurs met eigen achtergrond en specialisatie biedt er diverse soorten massages zoals:

 • Ontspanningsmassage 
 • Sportmassage
 • Integrale lichaamsmassage (gecombinieerde diverse massagetechnieken)
 • Hotstone massage
 • Stoelmassage
 • Zwangerschapsmassage (gelieve pas na de eerste drie maanden van uw zwangerschap boeken)
 • Kindermassage
 • Therapeutisch massage

Afhankelijk van het doel kunnen er diverse technieken samen worden toegepast bijvoorbeeld Ontspanningsmassage + Cupping.

 • Duo-massage (Dat kan vanaf heden bij ons alleen nog per e-mail/telefoon gereserveerd worden. Let op: U krijgt tegelijk een massage, maar dan wel in twee aparte kamers naast elkaar gelegen.)

Elke massage begint met een kort gesprek. Hierin kun je vragen stellen en specifieke wensen aangeven.  

People with their hands together. team work concept.jpg

team


team


Darek_Boryca_Manibus

Derek Boryca

eigenaar, therapeutische massage, triggerpointtherapie, 4 handen massage

- werkzaam op: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag

Aanraking doet wonderen. Dit heb ik ontdekt tijdens mijn werk als begeleider van mensen met gedragsproblemen en in de gezondheidszorg bij jongeren en ouderen.

Sinds mijn jeugd werk ik in een omgeving met sporters en zie ik wat massage kan doen. Ik heb er nooit aan gedacht om van mijn hobby een serieuze bezigheid te maken. Ik was jong en had andere plannen met mijn leven. Nu, heb ik dan toch besloten om van masseren mijn beroep te maken. Hiervoor heb ik de opleiding Holistische Massage en Stresscounselor in 2014 met succes afgerond, met de titel Ontspanningstherapeut.

Wat is holistische massage? Voor mij gaat het hierbij om een balans tussen lichaam en geest. Balans staat voor gezondheid, rust en positief in het leven staan. Door drukte, stress en het snelle en dynamische leven staat deze balans vaak onder druk. Ik voel mij geroepen die belangrijke balans te helpen herstellen. Dat maakt mij en u een gelukkiger mens.


Jolijn_Breedveld_Manibus

Jolijn Breedveld

ontspanningsmasseuse, docent kindermassage, docent holistische kinderyoga

- werkzaam op: maandag, dinsdag

Passie voor het masseren. Aanraking is een eerste levensbehoefte en dit lijkt soms wel een vergeten taal. Voor elk nieuwgeboren kind betekent deze taal een ervaring van plezier en onschuld die voeding geeft aan lichaam en ziel. Iedereen kan deze (vergeten) taal ontdekken of herontdekken. Met plezier probeer ik hieraan bij te dragen tijdens een ontspannen massage.

Massages geven binnen ons gezin was een onderdeel van mijn jeugd. In mijn werk als leerkracht van groep 5-6 probeer ik aanraking positief te stimuleren door kindermassages te integreren in mijn onderwijs. Graag wil ik ook op een andere manier kinderen fijne ervaringen meegeven wat betreft ‘het positief aanraken.’ Zo kwam ik in contact met Derek. We delen onze passie voor het masseren en we delen onze mening over de helende werking van masseren.

Vanaf november werk ik bij Derek in zijn massagepraktijk Manibus. Ik zal mij voornamelijk richten op het geven van ontspanningsmassages voor kinderen, hun ouders en zwangere vrouwen.


 **Gewoon genieten**. Jaren geleden heb ik Mogen ervaren dat gemasseerd worden een geweldige manier is om te ontspannen, zowel geestelijk als lichamelijk. Om die reden ben ik me gaan verdiepen in het massagevak en heb ik me laten omscholen tot NGS sport- en wellnessmasseur. Nadat ik de opleiding had afgerond heb ik me diverse massages eigen gemaakt die stuk voor stuk heerlijk zijn om te geven en te krijgen. Ik heb een aantal jaren bij een sauna gewerkt als masseur en vanaf september ben ik bij Derek werkzaam in zijn prachtige praktijk. U kunt op donderdag terecht voor één van mijn massages, kom gewoon genieten.

Annelieke te Braake

ontspanningsmassage, integrale lichaamsmassage, stoelmassage

- werkzaam op: maandag, vrijdag

Aanraken. Na jaren te hebben gewerkt in de administratie kwam ik erachter, dat ik dat niet de rest van mijn leven wilde gaan doen. Aanraken en geraakt worden is wat mij boeit. Ik ben daarom in 2010 begonnen aan de 3-jarige studie Therapeut Integrale Lichaamsmassage. Deze heb ik november 2013 met succes afgerond. Mijn interesse in massage is ontstaan vóór de opleiding tijdens massages die ik zelf ontving. De aanraking maakte mij meer bewust van mijn lichaam en mijn gevoelens. Het was een ontmoeting met mijzelf. Massage heeft mij meer in beweging gebracht en mij laten zien wat goed is voor mij. Dit wilde ik andere mensen ook kunnen gaan geven. Zich bewust laten worden van wat er in hun lichaam speelt, zodat ze daar waar nodig kunnen werken aan herstel. Dit onderzoek mag je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik ondersteun je hier graag bij! Ik vind het ontzettend leuk om op deze fijne manier met mensen bezig te kunnen zijn. Spanning en stress zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Gebrek aan energie, vermoeidheid en te weinig beweging kunnen leiden tot lichamelijke en/of geestelijke klachten. Je kunt bij mij terecht voor Integrale massages waar rust, ontspanning en persoonlijke aandacht voorop staan.

Integrale lichaamsmassage. Wat houdt intlgrale lichaamsmassage nu precies in. Integrale lichaamsmassage is een massage die alle onderstaande technieken met elkaar combineert, uit zowel de oosterse als de westerse wereld. Integrale massage gaat er van uit dat lichaam en geest één geheel vormen. De massage werkt dus naast het fysieke ook door op het mentale, emotionele en spirituele vlak. De massages die ik geef worden afgestemd op de persoon en ondanks dat er een bepaalde structuur in zit, zal het iedere keer anders zijn. Gewoonweg omdat een mens niet iedere dag in dezelfde toestand verkeert.

De technieken die ik gebruik komen uit:

 • Ontspanningsmassage
 • Meridiaan/acupressuurmassage
 • Bamboomassage
 • Cupping
 • Guasha
 • Gewrichtsmassage met lemniscaten
 • Holistic Pulsing

Massage is gewoon genieten ... even een momentje om de stilte en de rust in jezelf te ervaren ...


 **Gewoon genieten**. Jaren geleden heb ik Mogen ervaren dat gemasseerd worden een geweldige manier is om te ontspannen, zowel geestelijk als lichamelijk. Om die reden ben ik me gaan verdiepen in het massagevak en heb ik me laten omscholen tot NGS sport- en wellnessmasseur. Nadat ik de opleiding had afgerond heb ik me diverse massages eigen gemaakt die stuk voor stuk heerlijk zijn om te geven en te krijgen. Ik heb een aantal jaren bij een sauna gewerkt als masseur en vanaf september ben ik bij Derek werkzaam in zijn prachtige praktijk. U kunt op donderdag terecht voor één van mijn massages, kom gewoon genieten.

Debby Lodewijk

ontspanningsmassage, sportmassage, stoelmassage, hotstone massage, fibromyalgie

- werkzaam op: donderdag

Gewoon genieten. Jaren geleden heb ik mogen ervaren dat gemasseerd worden een geweldige manier is om te ontspannen, zowel geestelijk als lichamelijk. Om die reden ben ik me gaan verdiepen in het massagevak en heb ik me laten omscholen tot NGS sport- en wellnessmasseur. Nadat ik de opleiding had afgerond heb ik me diverse massages eigen gemaakt die stuk voor stuk heerlijk zijn om te geven en te krijgen. Ik heb een aantal jaren bij een sauna gewerkt als masseur en vanaf september ben ik bij Derek werkzaam in zijn prachtige praktijk. U kunt op donderdag terecht voor één van mijn massages, kom gewoon genieten.


jeroen_.png

Jeroen van't Hooft

4 handen massage, deelmassage (rug, nek, schouders & benen), stoelmassage

- werkzaam op: woensadag

Werkelijk contact. Iets wat ik miste tijdens mijn werk als grafisch ontwerper. Dat is wat ik wil meemaken met mensen, en nog fijner om dat via mijn handen te kunnen doen.

Daarom heb ik een aantal massageopleidingen gevolgd en heb ik ontdekt dat het heel essentieel is voor mensen om weer hun authentieke gevoel van hun lichaam waar te kunnen nemen. Ofwel na een behandeling hun leven flexibel, ontspannen, meer in balans, vrij en energiek tegemoet te gaan.

In corpore sano mens sana (In een gezond lichaam, een gezonde geest)

massage_oil_v2.jpg

massages


massages


Afhankelijk van het doel kunnen er diverse technieken samen worden toegepast bijvoorbeeld Ontspanningsmassage + Cupping

Elke massage begint met een kort gesprek. Hierin kun je vragen stellen en specifieke wensen aangeven.  

Ontspanningsmassage

door: Annelieke, Debby, Jolijn

Een ontspanningsmassage is een goede manier om je lichaam en je geest te ontspannen. Massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd waardoor voedingsstoffen en zuurstof de cellen beter bereiken. Bij ontspanningsmassage zijn de strijkingen langzamer en vinden er minder knedingen plaats dan bij een sportmassage.


sportmassage.png

Sportmassage

door: Debby, Derek

Een sportmassage is gericht op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevordert het herstel van spieren en lichaam sneller.


Integrale_massage.png

Integrale Lichaamsmassage

door: Annelieke

Wat houdt integrale lichaamsmassage nu precies in. Integrale lichaamsmassage is een massage die alle onderstaande technieken met elkaar combineert, uit zowel de oosterse als de westerse wereld. Integrale massage gaat er van uit dat lichaam en geest één geheel vormen. De massage werkt dus naast het fysieke ook door op het mentale, emotionele en spirituele vlak. De massages die ik geef worden afgestemd op de persoon en ondanks dat er een bepaalde structuur in zit, zal het iedere keer anders zijn. Gewoonweg omdat een mens niet iedere dag in dezelfde toestand verkeerd.


hotstone_massage.png

Hotstone Massage

door: Debby

Hotstone massage: je lichaam wordt gemasseerd met gepolijste en verwarmde basaltstenen. Door de warmte van de stenen, worden spieren extra gestimuleerd.


Cupping_massage.png

Cupping

door: Annelieke, Derek

Cupping is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen. Cupping massage dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels wordt losgetrokken. Maakt verkleefd littekenweefsel los en gaat blokkades en spierknopen tegen.


STOEL_MASSAGE.png

Stoelmassage

door: Annelieke, Debby, Derek, Jeroen

De stoelmassage is een massage die u zittend ondergaat, ideaal voor mensen die niet goed op hun buik kunnen liggen. Je kunt daarom uw kleding aanhouden. Een zeer effectieve en diep ontspannende massage die is gebaseerd op Chinese acupressuur. Tijdens deze massage worden hoofd, nek, schouders, armen en rug gemasseerd en worden uw drukpunten gestimuleerd. Hierna kunt u weer vitaal en ontspannen aan het werk.


ZM.png

zwangerschapsmassage

door: Jolijn

Een ontspannend massage voor zwangere vrouwen. Een ontspannend moment voor jezelf en je kindje. Er is een speciale tafel met een uitsparing voor je buik, dus je kunt weer eens heerlijk op je buik liggen! Tijdens de zwangerschapsmassage maken we ook gebruik van kussens om je buik en rug te ondersteunen.


kindermassage.png

kindermassage

door: Jolijn, Derek

Een ontspannend, zacht massage voor de kinderen.


Vier_handen_massage.png

4 handen massage

door: Derek, Jeroen

Twee massagetherapeuten voeren de behandeling uit. Als je één-op- één gemasseerd wordt, kun je heel erg makkelijk raden welk patroon de handen volgen. Bij een massage door vier handen is dat vrijwel onmogelijk. Dat maakt een vierhanden massage een verrassende ervaring die vraagt om loslaten en vertrouwen.


Therapeutische_massage.png

Therapeutische massage

door: Derek

Een therapeutische massage geneest niet, maar heeft een ondersteunende werking bij het stabiliseren van je lichaamsfuncties, het verminderen van stress en spanning ook werking van zenuwen en bloedtoevoer in het lichaam te verbeteren. Het verlicht de klachten en de pijn, waardoor de kwaliteit van je leven verbetert. Een regelmatige massage zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in jezelf.


kinesio-taping.png

Medical taping concept

door: Derek

De Kinesio Taping®-methode is een tapingtechniek die is ontworpen om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te vergemakkelijken en tegelijkertijd ondersteuning en stabiliteit te bieden aan spieren en gewrichten zonder de bewegingsvrijheid van het lichaam te beperken.


TPM.png

Triggerpoint - en massage therapie / coaching

door: Derek

Meer weten over triggerpoint therapie klik hier.

banner.jpg

30 minuten massage


30 minuten massage


KOM GEWOON LANGS IN JE PAUZE !!!

Hebt u een kantoorbaan? Zitten de spieren in uw rug, nek en schouders vast en wilt u ze los laten masseren? Dan is deze massage van 30 minuten ideaal. Deze stevige maar toch ontspannende massage zorgt ervoor dat u weer lekker in uw vel zit.

Uit ervaring blijkt dat de rug,- nek- en schoudermassage een ideale massage is voor het onderhoud van het lichaam. Veelal wordt ervoor gekozen om deze massage regelmatig te ontvangen, zodat kleine pijnen, klachten en spierknopen worden aangepakt.

A male physio therapist and woman helping patient.jpg

triggerpointtherapie


triggerpointtherapie


Wanneer kies ik voor triggerpointtherapie?

Veel mensen weten niet dat spieren verstrekkende pijnklachten kunnen veroorzaken of minimaal deel uitmaken van de pijn. Ook bij diagnoses als hernia, hielspoor, migraine, chronische rugpijn, frozen shoulder, CANS, RSI, fybromyalgie en heupklachten, om maar een paar voorbeelden te noemen, kunnen trigger- points (mede) de oorzaak zijn van de pijn. Als je pijnklachten hebt waarbij spieren betrokken zijn, kan een consult uitwijzen of een behandeling zin heeft of niet.

Welke symptomen geven triggerpoints?

Triggerpoints geven net op een andere plek pijn dan je direct zou verwachten. Dit heet afgeleide pijn oftewel ‘referred pain’. Als je op de triggerpoint drukt, ontstaat er plaatselijk of ergens anders in het lichaam pijn of een gevoelsverandering, zoals tintelingen, een doof huidgevoel of jeuk. Doordat het probleempunt in een spier zit, merk je dit ook vaak aan de motoriek en de coördinatie. Spieren zijn door triggerpoints vaak stijf en/of zwak en je kunt last hebben van beperkte bewegingsuitslag of verminderde coördinatie. Ook zogenoemde autonoom-vegetatieve symptomen treden geregeld op bij triggerpoints. Voorbeelden hiervan zijn: oorsuizen, duizeligheid en misselijkheid.

triggerpoints

 

Waardoor ontstaan triggerpoints?

Een triggerpoint, ofwel de kramp-toestand in een spier, ontstaat door overbelasting en/of spieruitputting.

 • Overbelasting kan ontstaan door een verkeerde houding, her-haaldelijke bewegingen, stress, een ongeluk, een medische ingreep en zware inspanning. 
 • Spieruitputting kan ontstaan door onderbelasting. Daardoor zijn spieren namelijk zwak en eerder uitgeput. Ook kan een chronische aandoening, zoals migraine of RSI, voor spieruit- putting zorgen.

Wanneer is triggerpointtherapie nodig?

Bij triggerpointtherapie worden  triggerpoints aangepakt en  weggemasseerd. Een triggerpoint zal niet snel vanzelf verdwijnen.

Wanneer kies je voor triggerpoint- therapie?

 • Als je last hebt van pijnklachten
 • Als je vaak stijve spieren hebt
 • Als je klachten maar niet overgaan
 • Als je zelf ook wilt werken aan je herstel en daarbij inzicht wilt krijgen over het ontstaan en in stand houden van je klachten
 • Als je behoefte hebt aan een lichaam dat weer optimaal kan functioneren en sporten
zelfmassage.png

Zelf je triggerpoints aanpakken, kan dat?

Ja. Als duidelijk is waar jouw triggerpoints zich bevinden, kun je die vaak eenvoudig zelf behandelen. Hoe? Met zelfmassage.  
De behandelaar zoekt de triggerpoints die verantwoordelijk zijn voor jouw klacht en legt je graag uit hoe je zelf kan helpen om je herstel te versnellen.

Wil je meer weten over een mogelijke behandeling, maak dan een afspraak voor een consult.


vrouw_massage_crop.jpg

huisregels


huisregels


Huisregels

 • De massagebehandelingen zijn niet medisch.
 • Voor aanvang van uw eerste behandeling dient er een aantal vragen met betrekking tot uw gezondheid beantwoord te worden.
 • Bent u reeds onder behandeling van een arts of therapeut? Gebruikt u medicijnen? Dan kan ik u vragen contact op te nemen met uw arts voor diens kijk op de behandeling.
 • Het achterhouden van eventuele ziektes/blessures is uw eigen verantwoordelijkheid en ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen hierdoor tijdens of na de behandeling.
 • De massages hebben in geen enkele vorm erotische of seksuele intenties. Mocht blijken dat u met verkeerde intenties naar de praktijk bent gekomen, dan zal onmiddellijke annulering van de behandeling plaatsvinden zonder teruggave van de reeds betaalde vergoeding. 
 • Mobiele telefoons mogen aanwezig zijn, maar dienen niet gebruikt te worden tijdens de massage.
 • Een afspraak afzeggen? Dit kan kosteloos tot minimaal 24 uur van tevoren, anders worden de kosten volledig op u verhaald. Annuleren kan per telefoon of E-mail.

Tips

Hygiëne is erg belangrijk. Ik zorg ervoor dat mijn praktijk altijd netjes en schoon is en ik stel het zeer op prijs als u ook rekening houdt met uw hygiëne. Voor een prettige behandeling raad ik u aan om vanaf een uur voor de massage niet meer te eten. Een te volle of lege maag kan tijdens een massage als onprettig worden ervaren. 

Ik gebruik alleen oliën op natuurlijke basis. 

man_massage_v2.jpg

prijzen & MASSAGEBON


prijzen & MASSAGEBON


Prijzen

Full body ontspanningsmassage, integrale lichaamsmassage, sportmassage
-   45 min - 45,00 Euro
-   60 min - 52,00 Euro
-   90 min - 69,00 Euro

Deelmassage (rug, nek, schouders of benen)
-   30 min - 26,00 Euro

Duo-massage
-   60 min - 110,00 Euro

4 handen massage
-   60 min - 85,00 Euro

Stoelmassage
-   20 min - 25,00 Euro


Intake + Triggerpointtherapie

-   90 min - 75,00 Euro

Triggerpointtherapie + Coaching

-   30 min - 30,00 Euro
-   60 min - 60,00 Euro


Kinesio taping
-   15 min - 15,00 Euro


Zwangerschapsmassage
-   30 min - 30,00 Euro
-   60 min - 55,00 Euro


Strippenkaarten (verkrijgbaar in de praktijk) of als abonnementen (betalen via een betaallink of per behandeling in de praktijk).

Letop: Strippenkaartenabonnementen kunt u gebruiken alleen voor Deelmassage van 30 min of Full body ontspanningsmassage van 60 min.

- 147 Euro (3 x 60 min of 6 x 30 min)

- 276 Euro (6 x 60 min of 12 x 30 min)

- 516 Euro (12 x 60 min of 24 x 30 min)

U kunt bij mij pinnen, contant betalen (alleen met gepast geld) en online betalen.


Massagebon

30min_massagebon.png
60min_massagebon.png
45min_massagebon.png

60min_zwanger_massagebon_pag1.png
60min_zwanger_massagebon_pag2.png

Interesse in deze massagebon? Bestellen kan via de bestelbutton. Gaarne keuze maken uit een digitale of gedrukte versie. Nadat de gegevens compleet zijn ingevuld volgt een betalingslink. Bij bestelling van een gedrukte versie is uw adres vereist.

Levering na betaling:
Digitale versie per email binnen 1 dag.
Gedrukte versie per post binnen 2 dagen.


IMG_0141.JPG

contact


contact


Afspraak online maken

LET OP: SOCIAL DEAL ACTIE? GEBRUIK DE BLAUWE BUTTON!

U ontvangt per email een bevestiging van uw afspraak.


Beste SD Deelnemer om de actie nog leuker te maken u kunt voor slechts 20 Euro uw massage verlengen tot 60 minuten.


Let op!

- Wilt u graag een massage op zaterdag, mail dan persoonlijk met Jolijn via jolijn@manibus.nl

- Zwangerschapsmassage gelieve pas na de eerste drie maanden van uw zwangerschap boeken.

- Wilt u een DUO-massage? Dat kan vanaf heden bij ons alleen nog per mail/telefoon gereserveerd worden. Let op: U krijgt tegelijk een massage, maar dan wel in twee aparte kamers naast elkaar gelegen.


Voor vragen en opmerkingen kunt u gebruik maken van het contactformulier button hieronder of bellen op 06 41 61 01 29 nummer. Bij geen gehoor kunt u ook sms’en of whatsappen.

Graag wijs ik u op onze huisregels.


Manibus Massagepraktijk  -  Gerard Noodtstraat 119, 6511 ST Nijmegen

 

Betaald parkeren.

keyJPG.JPG

gastenboek


gastenboek


 

U bent welkom om hieronder een reactie achter te laten. U kunt dit doen zonder registratie. De privacy van uw gegevens wordt bij Manibus gewaarborgd.