towel.jpg
banner.jpg
A male physio therapist and woman helping patient.jpg
vrouw_massage_crop.jpg
man_massage_v2.jpg
IMG_0141.JPG
keyJPG.JPG
towel.jpg

de praktijk


Nijmegen

SCROLL DOWN

de praktijk


Nijmegen


Hoe het allemaal begon...

Aanraking doet wonderen, dit heb ik ontdekt tijdens mijn werk als begeleider van mensen met gedragsproblemen en in de gezondheidszorg bij jongeren en ouderen.

Sinds mijn jeugd werk ik in een omgeving met sporters en zie ik wat massage kan doen. Ik heb er nooit aan gedacht om van mijn hobby een serieuze bezigheid te maken. Ik was jong en had andere plannen met mijn leven. Nu, heb ik dan toch besloten om van masseren mijn beroep te maken. Hiervoor heb ik de opleiding Holistische Massage en Stresscounselor in 2014 met succes afgerond, met de titel Ontspanningstherapeut. Momenteel ben ik bezig met een opleiding sportmassage, die geaccrediteerd is bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage.


De praktijk 

In een pand aan de St. Canisiussingel heb ik mijn praktijk. Hier kunt u terecht voor een massage met aandacht voor lichaam én geest. Betaalbare kwaliteit is waar ik voor sta. Of u nu behoefte hebt aan een ontspanningsmassage of last van stress, pijnlijke spieren, vastzittende schouders of burn-out klachten, mijn massages bieden altijd een gepaste oplossing. Door massage creëer ik weer rust en ruimte in uw hoofd en lichaam. Door de ontspanning komt u dichter bij uzelf. 

Zoals gezegd, sta ik voor betaalbare kwaliteit. Verwacht daarom bij mijn praktijk dus geen overbodige luxe aankleding of bijzondere details. Nee, ik probeer het simpel te houden en hier heb ik geen onnodige aankleding bij nodig. Hygiëne en kwaliteitsmassages zijn twee zaken waar ik mijn aandacht aan besteed. 

In mijn praktijk heb ik de beschikking over diverse middelen zoals verschillende massage-oliën, linnengoed, consumpties, climate-control en achtergrondmuziek.


Wat is holistische massage?

Voor mij gaat het hierbij om een balans tussen lichaam en geest. Balans staat voor gezondheid, rust en positief in het leven staan. Door drukte, stress en het snelle en dynamische leven staat deze balans vaak onder druk. Ik voel mij geroepen die belangrijke balans te helpen herstellen. Dat maakt mij en u een gelukkiger mens.

Graag nodig ik u uit om langs te komen in mijn praktijk!

Derek Boryca

Eigenaar
MassagetherapeutPasted Graphic.jpg

Passie voor het masseren

Aanraking is een eerste levensbehoefte en dit lijkt soms wel een vergeten taal. Voor elk nieuwgeboren kind betekent deze taal een ervaring van plezier en onschuld die voeding geeft aan lichaam en ziel. Iedereen kan deze (vergeten) taal ontdekken of herontdekken. Met plezier probeer ik hieraan bij te dragen tijdens een ontspannen massage.

Massages geven binnen ons gezin was een onderdeel van mijn jeugd. In mijn werk als leerkracht van groep 5-6 probeer ik aanraking positief te stimuleren door kindermassages te integreren in mijn onderwijs. Graag wil ik ook op een andere manier kinderen fijne ervaringen meegeven wat betreft ‘het positief aanraken.’ Zo kwam ik in contact met Derek. We delen onze passie voor het masseren en we delen onze mening over de helende werking van masseren.

Vanaf november werk ik bij Derek in zijn massagepraktijk Manibus. Ik zal mij voornamelijk richten op het geven van ontspanningsmassages voor kinderen, hun ouders en zwangere* vrouwen.
Derek en ik verzorgen samen de duo-massages** bij Manibus. Kom samen met uw partner, moeder, collega, vriend of vriendin heerlijk genieten van een massage op dinsdagavond of zaterdagmiddag!

Op de volgende dagen ben ik werkzaam in de massagepraktijk: maandag (vanaf 13 augustus) en dinsdagavond.

Wilt u graag een massage op zaterdag, mail dan persoonlijk naar jolijn@manibus.nl

Jolijn Breedveld

Ontspanningsmasseuse
Docent kindermassage
Docent holistische kinderyoga

*Zwangerschapsmassage gelieve pas na de eerste drie maanden van uw zwangerschap boeken.

**Wilt u een DUO-massage? Dat kan vanaf heden bij ons alleen nog per mail/telefoon gereserveerd worden. Let op: U krijgt tegelijk een massage, maar dan wel in twee aparte kamers naast elkaar gelegen.


“Er zit meer wijsheid in je lichaam dan in de diepste filosofieën” 

(Nietzsche 1844 -1900)

Lize Koster

Voorheen was het mijn wens om mensen psychisch en sociaal te ondersteunen. Vandaar dat mijn wortels ook liggen in de hulpverlening. Naast mijn studie “toegepaste psychologie” heb ik altijd met passie in de horeca gewerkt waar ik meer kon genieten van de gezellige en luchtige kant van de samenleving. Ik heb nooit afscheid kunnen nemen van dit werk. Vandaar dat je me na vijftien jaar nog steeds kunt vinden bij Café Samson. 

Fysieke en innerlijke rust en volledige ontspanning van lichaam en geest. Dat is wat ik wil bereiken met mijn massages. Ik ben oorspronkelijk een sportmasseur. 

Je kan daarom bij mij terecht met overbelaste spieren en na blessures voor een herstel-bevorderende massage. 

Maar ook zonder overbelasting werkt een massage bij sporters vrijwel altijd prestatie verbeterend; een ontspannen lichaam is gewoonweg een goede basis om een goede sport- prestatie neer te zetten. 

Je hoeft echter geen sporter te zijn om een sportmasseur te bezoeken. Vermoeide of pijnlijke spieren komen natuurlijk niet alleen bij sporters voor. De stevige ontspanningsmassage die ik biedt kan voor iedereen een moment van weldaad en rust betekenen. 

U bent welkom bij mij op vrijdagochtend.

Lize Koster

Ontspanningsmassage
Sportmassage


banner.jpg

30 minuten massage


Nijmegen

30 minuten massage


Nijmegen


KOM GEWOON LANGS IN JE PAUZE !!!

Hebt u een kantoorbaan? Zitten de spieren in uw rug, nek en schouders vast en wilt u ze los laten masseren? Dan is deze massage van 30 minuten ideaal. Deze stevige maar toch ontspannende massage zorgt ervoor dat u weer lekker in uw vel zit.

Uit ervaring blijkt dat de rug,- nek- en schoudermassage een ideale massage is voor het onderhoud van het lichaam. Veelal wordt ervoor gekozen om deze massage regelmatig te ontvangen, zodat kleine pijnen, klachten en spierknopen worden aangepakt.


A male physio therapist and woman helping patient.jpg

triggerpointtherapie


Nijmegen

triggerpointtherapie


Nijmegen


Wanneer kies ik voor triggerpointtherapie?

Veel mensen weten niet dat spieren verstrekkende pijnklachten kunnen veroorzaken of minimaal deel uitmaken van de pijn. Ook bij diagnoses als hernia, hielspoor, migraine, chronische rugpijn, frozen shoulder, CANS, RSI, fybromyalgie en heupklachten, om maar een paar voorbeelden te noemen, kunnen trigger- points (mede) de oorzaak zijn van de pijn. Als je pijnklachten hebt waarbij spieren betrokken zijn, kan een consult uitwijzen of een behandeling zin heeft of niet.

Welke symptomen geven triggerpoints?

Triggerpoints geven net op een andere plek pijn dan je direct zou verwachten. Dit heet afgeleide pijn oftewel ‘referred pain’. Als je op de triggerpoint drukt, ontstaat er plaatselijk of ergens anders in het lichaam pijn of een gevoelsverandering, zoals tintelingen, een doof huidgevoel of jeuk. Doordat het probleempunt in een spier zit, merk je dit ook vaak aan de motoriek en de coördinatie. Spieren zijn door triggerpoints vaak stijf en/of zwak en je kunt last hebben van beperkte bewegingsuitslag of verminderde coördinatie. Ook zogenoemde autonoom-vegetatieve symptomen treden geregeld op bij triggerpoints. Voorbeelden hiervan zijn: oorsuizen, duizeligheid en misselijkheid.

triggerpoints

 

Waardoor ontstaan triggerpoints?

Een triggerpoint, ofwel de kramp-toestand in een spier, ontstaat door overbelasting en/of spieruitputting.

 • Overbelasting kan ontstaan door een verkeerde houding, her-haaldelijke bewegingen, stress, een ongeluk, een medische ingreep en zware inspanning. 
 • Spieruitputting kan ontstaan door onderbelasting. Daardoor zijn spieren namelijk zwak en eerder uitgeput. Ook kan een chronische aandoening, zoals migraine of RSI, voor spieruit- putting zorgen.

Wanneer is triggerpointtherapie nodig?

Bij triggerpointtherapie worden  triggerpoints aangepakt en  weggemasseerd. Een triggerpoint zal niet snel vanzelf verdwijnen.

Wanneer kies je voor triggerpoint- therapie?

 • Als je last hebt van pijnklachten
 • Als je vaak stijve spieren hebt
 • Als je klachten maar niet overgaan
 • Als je zelf ook wilt werken aan je herstel en daarbij inzicht wilt krijgen over het ontstaan en in stand houden van je klachten
 • Als je behoefte hebt aan een lichaam dat weer optimaal kan functioneren en sporten
zelfmassage.png

Zelf je triggerpoints aanpakken, kan dat?

Ja. Als duidelijk is waar jouw triggerpoints zich bevinden, kun je die vaak eenvoudig zelf behandelen. Hoe? Met zelfmassage.  
De behandelaar zoekt de triggerpoints die verantwoordelijk zijn voor jouw klacht en legt je graag uit hoe je zelf kan helpen om je herstel te versnellen.

Wil je meer weten over een mogelijke behandeling, maak dan een afspraak voor een consult.


vrouw_massage_crop.jpg

huisregels


Nijmegen

huisregels


Nijmegen


Huisregels

 • De massagebehandelingen zijn niet medisch.
 • Voor aanvang van uw eerste behandeling dient er een aantal vragen met betrekking tot uw gezondheid beantwoord te worden.
 • Bent u reeds onder behandeling van een arts of therapeut? Gebruikt u medicijnen? Dan kan ik u vragen contact op te nemen met uw arts voor diens kijk op de behandeling.
 • Het achterhouden van eventuele ziektes/blessures is uw eigen verantwoordelijkheid en ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen hierdoor tijdens of na de behandeling.
 • De massages hebben in geen enkele vorm erotische of seksuele intenties. Mocht blijken dat u met verkeerde intenties naar de praktijk bent gekomen, dan zal onmiddellijke annulering van de behandeling plaatsvinden zonder teruggave van de reeds betaalde vergoeding. 
 • Mobiele telefoons mogen aanwezig zijn, maar dienen niet gebruikt te worden tijdens de massage.
 • Een afspraak afzeggen? Dit kan kosteloos tot minimaal 24 uur van tevoren, anders worden de kosten volledig op u verhaald. Annuleren kan per telefoon of E-mail.

Tips

Hygiëne is erg belangrijk. Ik zorg ervoor dat mijn praktijk altijd netjes en schoon is en ik stel het zeer op prijs als u ook rekening houdt met uw hygiëne. Voor een prettige behandeling raad ik u aan om vanaf een uur voor de massage niet meer te eten. Een te volle of lege maag kan tijdens een massage als onprettig worden ervaren. 

Ik gebruik alleen oliën op natuurlijke basis. 


man_massage_v2.jpg

prijzen & MASSAGEBON


Nijmegen

prijzen & MASSAGEBON


Nijmegen


Prijzen

Full body ontspanningsmassage
-   45 min - 45,00 Euro
-   60 min - 52,00 Euro
-   90 min - 69,00 Euro

Deelmassage (rug, nek & schouders)
- 30 min - 26,00 Euro

Duo-massage
- 60 min - 110,00 Euro


Intake + Triggerpointtherapie

- 90 min - 75,00 Euro

Triggerpointtherapie + Coaching

-   30 min - 30,00 Euro
-   60 min - 60,00 Euro


Zwangerschapsmassage
-   30 min - 30,00 Euro
-   60 min - 55,00 Euro


Strippenkaarten (verkrijgbaar in de praktijk) of als abonnementen (betalen via een betaallink of per behandeling in de praktijk).

Letop: Strippenkaartenabonnementen kunt u gebruiken alleen voor Deelmassage van 30 min of Full body ontspanningsmassage van 60 min.

- 147 Euro (3 x 60 min of 6 x 30 min)

- 276 Euro (6 x 60 min of 12 x 30 min)

- 516 Euro (12 x 60 min of 24 x 30 min)

U kunt bij mij pinnen, contant betalen (alleen met gepaste geld) en online betalen.


Massagebon

30min_massagebon_site1.png
60min_massagebon_site3.png
45min_massagebon_site7.png
DUOmin_massagebon_site5.png

Interesse in deze massagebon? Bestellen kan via de bestelbutton. Gaarne keuze maken uit een digitale of gedrukte versie. Nadat de gegevens compleet zijn ingevuld volgt een betalingslink. Bij bestelling van een gedrukte versie is uw adres vereist.

Levering na betaling:
Digitale versie per email binnen 1 dag.
Gedrukte versie per post binnen 2 dagen.


IMG_0141.JPG

contact


Nijmegen

contact


Nijmegen


Afspraak online maken

U ontvangt per email een bevestiging van uw afspraak.

(Voor het maken van een afspraak kunt u mij ook bellen op 024 204 02 03 / 06 41 61 01 29. Bij geen gehoor kunt u ook sms’en.)


Let op!

- Wilt u graag een massage op zaterdag, mail dan persoonlijk met Jolijn via jolijn@manibus.nl

- Zwangerschapsmassage gelieve pas na de eerste drie maanden van uw zwangerschap boeken.

- Wilt u een DUO-massage? Dat kan vanaf heden bij ons alleen nog per mail/telefoon gereserveerd worden. Let op: U krijgt tegelijk een massage, maar dan wel in twee aparte kamers naast elkaar gelegen.


Voor vragen en opmerkingen kunt u gebruik maken van het contactformulier button hieronder.

Graag wijs ik u op onze huisregels.


Manibus Massagepraktijk  -  St. Canisiussingel 26 C  -  6511 TJ Nijmegen 

 

Betaald parkeren.

keyJPG.JPG

gastenboek


Nijmegen

gastenboek


Nijmegen

 

U bent welkom om hieronder een reactie achter te laten. U kunt dit doen zonder registratie. De privacy van uw gegevens wordt bij Manibus gewaarborgd.