Hanging White Towel.jpg
People with their hands together. team work concept.jpg
Young man is having massage on spa treatment..jpg
banner.jpg
A male physio therapist and woman helping patient.jpg
vrouw_massage_crop.jpg
man_massage_v2.jpg
IMG_0141.JPG
keyJPG.JPG
Hanging White Towel.jpg

praktijk


SCROLL DOWN

praktijk


DE PRAKTIJK

In het hartje van Nijmegen aan de Gerard Noodtstraat 119 in Salon Suites vind je de praktijk. Hier kun je terecht voor een massage met aandacht voor lichaam én geest. Of je nu behoefte hebt aan een ontspanningsmassage of last van stress, pijnlijke spieren, vastzittende schouders of burn-out klachten, onze massages bieden altijd een gepaste oplossing. Door massage wordt er weer rust en ruimte gecreerd in uw hoofd en lichaam. Door de ontspanning kom je dichter bij jezelf.

Hygiëne en kwaliteitsmassages zijn twee zaken waar wij onze aandacht aan besteden.

De praktijk beschikt over diverse middelen zoals verschillende massage-oliën, linnengoed, consumpties, climate-control en achtergrondmuziek.

Manibus Massagepraktijk, een uniek team van professionele masseurs met eigen achtergrond en specialisatie biedt er diverse soorten massages zoals:

 • Sportmassage
 • Stoelmassage
 • Therapeutisch massage
 • Kindermassage
 • Ontspanningsmassage

Afhankelijk van het doel kunnen er diverse technieken samen worden toegepast bijvoorbeeld Ontspanningsmassage + Cupping.

 • Duo-massage (Dat kan vanaf heden bij ons alleen nog per e-mail/telefoon gereserveerd worden. Let op: U krijgt tegelijk een massage, maar dan wel in twee aparte kamers naast elkaar gelegen.)

Elke massage begint met een kort gesprek. Hierin kun je vragen stellen en specifieke wensen aangeven.

People with their hands together. team work concept.jpg

team


team


Darek_Boryca_Manibus

Derek Boryca

eigenaar, therapeutische massage, triggerpointtherapie, 4 handen massage

- werkzaam op: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag

Aanraking doet wonderen. Dit heb ik ontdekt tijdens mijn werk als begeleider van mensen met gedragsproblemen en in de gezondheidszorg bij jongeren en ouderen.

Sinds mijn jeugd werk ik in een omgeving met sporters en zie ik wat massage kan doen. Ik heb er nooit aan gedacht om van mijn hobby een serieuze bezigheid te maken. Ik was jong en had andere plannen met mijn leven. Nu, heb ik dan toch besloten om van masseren mijn beroep te maken. Hiervoor heb ik de opleiding Holistische Massage en Stresscounselor in 2014 met succes afgerond, met de titel Ontspanningstherapeut.

Wat is holistische massage? Voor mij gaat het hierbij om een balans tussen lichaam en geest. Balans staat voor gezondheid, rust en positief in het leven staan. Door drukte, stress en het snelle en dynamische leven staat deze balans vaak onder druk. Ik voel mij geroepen die belangrijke balans te helpen herstellen. Dat maakt mij en u een gelukkiger mens.


PHOTO_van_Lonneke.jpeg

Lonneke Vissers

sportmassage, ontspanningsmassage

- werkzaam op: donderdag

Een moment van aandacht voor jezelf, daar draag ik als masseur graag aan bij.

Na jaren te hebben gewerkt voor een non-profit organisatie, heb ik in 2012 het roer omgegooid. Ik heb me laten omscholen en ben in de zorg gaan werken. Ik wilde dichter bij de mens staan. Ik geniet ervan om te luisteren naar mensen en iets voor hen te kunnen betekenen. Het welzijn van de mens staat voor mij centraal en ik wilde meer doen op dit gebied. Ik werd bevangen door het massage vak.

Een massage verbetert de doorbloeding van de spieren en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Reacties van het lichaam op bijvoorbeeld overbelasting worden verminderd en door een massage wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam gestimuleerd. Een massage geeft ontspanning en draagt bij aan het evenwicht van zowel lichaam als geest.

Mijn opleiding sportmassage heb ik gevolgd aan het Gelders Opleidingsinstituut. Ik heb een licentie bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

Het is bijzonder om te ervaren wat een massage met een mens kan doen. Een massage is een weldaad voor het lichaam en het geeft mij veel voldoening die te mogen geven. Ik geef stevige, doelgerichte massages. Ook voor een heerlijke ontspanningsmassage kunt u bij mij terecht.

Vanaf oktober 2019 start ik bij Manibus.

Graag tot ziens!


Joery_Engelbracht.jpg

Joery Engelbracht

sportmassage, deelmassage (rug, nek, schouders & benen), stoelmassage

- werkzaam op: maandag, dinsdag

Mijn naam is Joery Engelbracht, ik ben sinds juni 2017 sportmasseur geaccrediteerd bij het Nederlands Genootschap voor Sportmasseurs. Masseren speelt al een lange tijd een rol in mijn leven. Mijn moeder was ook sportmasseur en ik als sportman had daar veel baat bij.
 Na verschillende beroepen te hebben beoefend, waaronder in de zorg, 
ben ik nu op een punt in mijn leven waarbij ik zelf het vak van masseur beoefen. Nu ik zelf al enige jaren dieper op de theorie ben ingegaan, waaronder verschillende stoelmassage technieken, raak ik meer en meer geïnteresseerd in alle richtingen die ik op kan groeien. Kortom, dit zal voor mij pas het begin zijn!

Ik heb Derek leren kennen door een massage van hem te mogen ontvangen. Al snel voelde ik dat we op hetzelfde level zaten qua ideeën over masseren. Ondanks dat er bij de sportmassage naar vrij specifieke klachten wordt gekeken, spreekt de holistische aanpak mij erg aan. Ook triggerpoint therapie is iets waar ik al enige tijd mee bezig ben. De praktijk leert dat een hoop mensen met deze behandeling gebaat zijn. Ik geloof dat Manibus en ik een fijne samenwerking zal worden en zal mijn best doen om alle klanten die ik mag ontvangen weer met een tevreden en ontspannen gevoel de praktijk te laten verlaten.

Graag tot dan!

Young man is having massage on spa treatment..jpg

massages


massages


Afhankelijk van het doel kunnen er diverse technieken samen worden toegepast bijvoorbeeld Ontspanningsmassage + Cupping

Elke massage begint met een kort gesprek. Hierin kun je vragen stellen en specifieke wensen aangeven.  


TPM.png

Triggerpoint - en massage therapie / coaching

door: Derek

Meer weten over triggerpoint therapie klik hier.


Therapeutische_massage.png

Therapeutische massage

door: Derek

Een therapeutische massage geneest niet, maar heeft een ondersteunende werking bij het stabiliseren van je lichaamsfuncties, het verminderen van stress en spanning ook werking van zenuwen en bloedtoevoer in het lichaam te verbeteren. Het verlicht de klachten en de pijn, waardoor de kwaliteit van je leven verbetert. Een regelmatige massage zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in jezelf.


sportmassage.png

Sportmassage

door: Derek, Lonneke, Joery

Een sportmassage is gericht op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevordert het herstel van spieren en lichaam sneller.


kinesio-taping.png

Medical taping concept

door: Derek

De Kinesio Taping®-methode is een tapingtechniek die is ontworpen om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te vergemakkelijken en tegelijkertijd ondersteuning en stabiliteit te bieden aan spieren en gewrichten zonder de bewegingsvrijheid van het lichaam te beperken.


Ontspanningsmassage

door: Lonneke, Joery

Een ontspanningsmassage is een goede manier om je lichaam en je geest te ontspannen. Massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd waardoor voedingsstoffen en zuurstof de cellen beter bereiken. Bij ontspanningsmassage zijn de strijkingen langzamer en vinden er minder knedingen plaats dan bij een sportmassage.STOEL_MASSAGE.png

Stoelmassage

door: Derek, Joery

De stoelmassage is een massage die u zittend ondergaat, ideaal voor mensen die niet goed op hun buik kunnen liggen. Je kunt daarom uw kleding aanhouden. Een zeer effectieve en diep ontspannende massage die is gebaseerd op Chinese acupressuur. Tijdens deze massage worden hoofd, nek, schouders, armen en rug gemasseerd en worden uw drukpunten gestimuleerd. Hierna kunt u weer vitaal en ontspannen aan het werk.


Cupping_massage.png

Cupping

door: Derek

Cupping is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen. Cupping massage dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels wordt losgetrokken. Maakt verkleefd littekenweefsel los en gaat blokkades en spierknopen tegen.


kindermassage.png

kindermassage

door: Derek

Een ontspannend, zacht massage voor de kinderen.


Vier_handen_massage.png

4 handen massage

door:

Twee massagetherapeuten voeren de behandeling uit. Als je één-op- één gemasseerd wordt, kun je heel erg makkelijk raden welk patroon de handen volgen. Bij een massage door vier handen is dat vrijwel onmogelijk. Dat maakt een vierhanden massage een verrassende ervaring die vraagt om loslaten en vertrouwen.


banner.jpg

30 minuten massage


30 minuten massage


KOM GEWOON LANGS IN JE PAUZE !!!

Hebt u een kantoorbaan? Zitten de spieren in uw rug, nek en schouders vast en wilt u ze los laten masseren? Dan is deze massage van 30 minuten ideaal. Deze stevige maar toch ontspannende massage zorgt ervoor dat u weer lekker in uw vel zit.

Uit ervaring blijkt dat de rug,- nek- en schoudermassage een ideale massage is voor het onderhoud van het lichaam. Veelal wordt ervoor gekozen om deze massage regelmatig te ontvangen, zodat kleine pijnen, klachten en spierknopen worden aangepakt.

A male physio therapist and woman helping patient.jpg

triggerpointtherapie


triggerpointtherapie


Wanneer kies ik voor triggerpointtherapie?

Veel mensen weten niet dat spieren verstrekkende pijnklachten kunnen veroorzaken of minimaal deel uitmaken van de pijn. Ook bij diagnoses als hernia, hielspoor, migraine, chronische rugpijn, frozen shoulder, CANS, RSI, fybromyalgie en heupklachten, om maar een paar voorbeelden te noemen, kunnen trigger- points (mede) de oorzaak zijn van de pijn. Als je pijnklachten hebt waarbij spieren betrokken zijn, kan een consult uitwijzen of een behandeling zin heeft of niet.

Welke symptomen geven triggerpoints?

Triggerpoints geven net op een andere plek pijn dan je direct zou verwachten. Dit heet afgeleide pijn oftewel ‘referred pain’. Als je op de triggerpoint drukt, ontstaat er plaatselijk of ergens anders in het lichaam pijn of een gevoelsverandering, zoals tintelingen, een doof huidgevoel of jeuk. Doordat het probleempunt in een spier zit, merk je dit ook vaak aan de motoriek en de coördinatie. Spieren zijn door triggerpoints vaak stijf en/of zwak en je kunt last hebben van beperkte bewegingsuitslag of verminderde coördinatie. Ook zogenoemde autonoom-vegetatieve symptomen treden geregeld op bij triggerpoints. Voorbeelden hiervan zijn: oorsuizen, duizeligheid en misselijkheid.

triggerpoints

 

Waardoor ontstaan triggerpoints?

Een triggerpoint, ofwel de kramp-toestand in een spier, ontstaat door overbelasting en/of spieruitputting.

 • Overbelasting kan ontstaan door een verkeerde houding, her-haaldelijke bewegingen, stress, een ongeluk, een medische ingreep en zware inspanning. 
 • Spieruitputting kan ontstaan door onderbelasting. Daardoor zijn spieren namelijk zwak en eerder uitgeput. Ook kan een chronische aandoening, zoals migraine of RSI, voor spieruit- putting zorgen.

Wanneer is triggerpointtherapie nodig?

Bij triggerpointtherapie worden  triggerpoints aangepakt en  weggemasseerd. Een triggerpoint zal niet snel vanzelf verdwijnen.

Wanneer kies je voor triggerpoint- therapie?

 • Als je last hebt van pijnklachten
 • Als je vaak stijve spieren hebt
 • Als je klachten maar niet overgaan
 • Als je zelf ook wilt werken aan je herstel en daarbij inzicht wilt krijgen over het ontstaan en in stand houden van je klachten
 • Als je behoefte hebt aan een lichaam dat weer optimaal kan functioneren en sporten
zelfmassage.png

Zelf je triggerpoints aanpakken, kan dat?

Ja. Als duidelijk is waar jouw triggerpoints zich bevinden, kun je die vaak eenvoudig zelf behandelen. Hoe? Met zelfmassage.  
De behandelaar zoekt de triggerpoints die verantwoordelijk zijn voor jouw klacht en legt je graag uit hoe je zelf kan helpen om je herstel te versnellen.

Wil je meer weten over een mogelijke behandeling, maak dan een afspraak voor een consult.


vrouw_massage_crop.jpg

huisregels


huisregels


Huisregels

 • De massagebehandelingen zijn niet medisch.
 • Voor aanvang van uw eerste behandeling dient er een aantal vragen met betrekking tot uw gezondheid beantwoord te worden.
 • Bent u reeds onder behandeling van een arts of therapeut? Gebruikt u medicijnen? Dan kan ik u vragen contact op te nemen met uw arts voor diens kijk op de behandeling.
 • Het achterhouden van eventuele ziektes/blessures is uw eigen verantwoordelijkheid en ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen hierdoor tijdens of na de behandeling.
 • De massages hebben in geen enkele vorm erotische of seksuele intenties. Mocht blijken dat u met verkeerde intenties naar de praktijk bent gekomen, dan zal onmiddellijke annulering van de behandeling plaatsvinden zonder teruggave van de reeds betaalde vergoeding. 
 • Mobiele telefoons mogen aanwezig zijn, maar dienen niet gebruikt te worden tijdens de massage.
 • Een afspraak afzeggen? Dit kan kosteloos tot minimaal 24 uur van tevoren, anders worden de kosten volledig op u verhaald. Annuleren kan per telefoon of E-mail.

Tips

Hygiëne is erg belangrijk. Ik zorg ervoor dat mijn praktijk altijd netjes en schoon is en ik stel het zeer op prijs als u ook rekening houdt met uw hygiëne. Voor een prettige behandeling raad ik u aan om vanaf een uur voor de massage niet meer te eten. Een te volle of lege maag kan tijdens een massage als onprettig worden ervaren. 

Ik gebruik alleen oliën op natuurlijke basis. 

man_massage_v2.jpg

prijzen & MASSAGEBON


prijzen & MASSAGEBON


Prijzen

Sportmassage
-   30 min - 30,00 Euro
-   60 min - 55,00 Euro

Full body massage
-   45 min - 45,00 Euro
-   45 min - 55,00 Euro (bij Derek)
-   60 min - 55,00 Euro
-   60 min - 65,00 Euro (bij Derek)
-   90 min - 69,00 Euro
-   90 min - 79,00 Euro (bij Derek)

Deelmassage (rug, nek, schouders of benen)
-   30 min - 30,00 Euro
-   30 min - 40,00 Euro (bij Derek)

Duo-massage
-   60 min - 110,00 Euro

4 handen massage
-   60 min - 85,00 Euro

Stoelmassage
-   20 min - 25,00 Euro


Intake + Triggerpointtherapie

-   90 min - 85,00 Euro

Triggerpointtherapie + Coaching

-   30 min - 40,00 Euro
-   60 min - 70,00 Euro


Kinesio taping
-   15 min - 15,00 Euro


Abonnementen


U kunt bij Manibus Massage pinnen, contant betalen (alleen met gepast geld) en online betalen.


Massagebon

gift.png

Interesse in deze massagebon? Bestellen kan via de bestel button. Gaarne keuze maken uit een digitale of gedrukte versie. Bij bestelling van een gedrukte versie is uw adres vereist.

Let op: Deze bon is onbeperkt geldig en is niet inwisselbaar voor geld!


IMG_0141.JPG

contact


contact


Afspraak online maken

U ontvangt per email een bevestiging van uw afspraak.


Let op!

Wilt u een DUO-massage? Dat kan vanaf heden bij ons alleen nog per mail/telefoon gereserveerd worden. Let op: U krijgt tegelijk een massage, maar dan wel in twee aparte kamers naast elkaar gelegen.


Voor vragen en opmerkingen kunt u gebruik maken van het contactformulier button hieronder of bellen op 06 41 61 01 29 nummer. 

Bij geen gehoor kunt u ook sms’en of whatsappen.

Graag wijs ik u op onze huisregels.


Manibus Massagepraktijk  -  Gerard Noodtstraat 119, 6511 ST Nijmegen

 

Betaald parkeren.

keyJPG.JPG

gastenboek


gastenboek


 

U bent welkom om hieronder een reactie achter te laten. U kunt dit doen zonder registratie. De privacy van uw gegevens wordt bij Manibus gewaarborgd.


triggers


elke maand een nieuw artikel

triggers


elke maand een nieuw artikel

Hoe je sterk wordt van kou

3 gezondheidtips van The Iceman

young man pouring ice water bucket on his head getting wet outdoors in internet viral media network challenge campaign to support degenerati.jpg

April doet wat hij wil. Dus… het kan nog fris zijn buiten, ook al is het lente. Kruip jij dan het liefst thuis op de bank? Zet je de douche op een lekker hoge temperatuur? Slapjanus! Wim Hof, beter bekend als ‘The Iceman’, omarmt de kou juist. En daar heeft hij hele goede redenen voor! Dus, hóp de kou in. En neem ’s ochtends juist een extra koude douche. Daar word je gezond en sterk van!

Boost je gezondheid

Als je ’s ochtends minimaal 30 seconden je douche 'afblust' met koud water, voel je je beter én word je minder ziek. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek bij 3000 mensen met (chronische) aandoeningen. Door de kou krijgt je zenuwstelsel een prikkel, wat een positief effect heeft op het stresshormoon cortisol en op je immuunsysteem. Het cortisolniveau stijgt, maar direct ná je koude douche van 30 seconden daalt het juist ontzettend en kan je lichaam ultiem ontspannen.

Word (weer) blij

Koud douchen heeft niet alleen effect op je cortisol. Het stimuleert ook de afgifte van noradrenaline in de hersenen. Een stofje dat een positieve invloed kan hebben op hoe je je voelt. Heb je weinig noradrenaline? Dan kun je je depressief voelen. Logisch dat onderzoek toont dat koude douches heel effectief zijn voor deelnemers met depressieve gevoelens. Alleen al door dagelijks koud te douchen kun je helemaal zelf je neerslachtige gevoelens verminderen.

Meer zuurstof in je lichaam

Wim Hof, ‘The Iceman’, gebruikte één belangrijke tactiek om lang onder water te blijven zónder adem te halen. Die tactiek zou eigenlijk iedereen moeten toepassen. Niet om lang onder water te zwemmen, maar om meer zuurstof in spiercellen en andere lichaamscellen ‘te pompen’. Wat die tactiek van ‘The Iceman’ dan is? Héél diep ademhalen. Vanuit de buik in plaats van vanuit de borst. Deze ademhalingstechniek helpt ‘The Iceman’ bestand te zijn tegen de kou. Meer zuurstof in de spieren helpt je lichaam namelijk om op temperatuur te blijven. Ook kun je met meer zuurstof in de spieren makkelijker een lange training volhouden. Wat de techniek jou kan brengen? Meer spierkracht, beter spierherstel én beter herstel van andere weefsels. Op je ademhaling letten, is geen zware oefening… dus: waar wacht je nog op?

Wil jij net als ‘The Iceman’ fysiek sterker worden door kou en focus?

Ga ervoor met déze 3 tips en veiligheidsregels >


Met dank aan de opleiding Triggerpointcoach.